Randevu Telefonu
0532 381 0789
Hukuki Danışmanlık

Karşılaşılan yahut karşılaşılması ihtimali olan hukuksal problem veya olaylara ilişkin Avukat-Müvekkil durum değerlendirme görüşmesidir. Hukuki danışmanlık ülkemizde Avukatlar tarafından kanunların yorumlanması ve Yargıtay Kararları doğrultusunda davaların ve ihtimallerin müvekkillere olan etkilerinin yorumlandığı bir nevi kar ve zarar analizidir.Hem dava aşamasında, hem de dava aşamasından önce veya sonra davaya müvekkilin hak ve menfaatleri açısından bir Avukat gözüyle değerlendirme ve inceleme yapılmasıdır.Örnek olarak; Boşanma davası açılacak veya cevaplanacak ise; muhakkak bir Avukattan danışmanlık almak gerekmektedir. Kolay bir hamle ile davanızı kazanabilecek haldeyken yanlış hamle ile davanızı kaybedebilir devamında evinizi, aracınızı hatta çocuklarınızın velayetlerini kaybedebilirsiniz. Böyle bir hataya düşmektense; Avukatlardan yardım almanız önerilir.

Tapu ve gayrimenkul Davaları teknik bilgi gerektiren davalardır. Dilekçeci veya emekli adliye memuru gibi, ezbere işlem yapan kişilere başvurulduğunda istatistikler %90 oranında davaları kaybettiklerini göstermektedir. Oysaki uzman bir Avukattan hukuki danışmanlık alındığında; hata yapma riski azalacağından davanızın kazanılma ihtimalide yükselecektir.Boşanma, Gayrimenkul, Tapu iptal ve tescil, Miras, Mal Kaçırma, İşçi alacakları, iş kazaları, özellikle Ağır Ceza ve Asliye Ceza davaları mutlaka alanında uzman bir Avukattan danışmanlık alarak yürütülmesi tavsiye edilmektedir. Savcılık aşamasında Mutlak suretle Avukat la temsil tavsiye edilmektedir. Maalesef yeterli hukuk bilgisi bulunmayan vatandaşlarımız, kendilerini yeterince ifade edemediğinden ya tutuklanmakta ya da imza vs Adli Kontrol hükümlerine maruz kalmaktadır. Bu nedenle Savcılık İfadesi başta olmak üzere Boşanma, Gayrimenkul, Tapu iptal ve tescil, Miras, Mal Kaçırma, İşçi alacakları, iş kazaları, özellikle Ağır Ceza ve Asliye Ceza davaları alanında uzman Avukat bilgisine başvurulmadan hukuk bilgisi ve eğitimi almamış kişilerce yürütülmemelidir.

Samsun İlimizde Avukatlık Ücretleri diğer çoğu Anadolu illeri veya İstanbul-Ankara gibi büyükşehirlere istinaden çok daha makul rayiçlidir. Bu nedenle hukuki danışmanlığa ihtiyacı olan, hukuksal bir problemle karşılaşan kişilerin Avukatsız işlem yapmamaları tavsiye olunmaktadır.

Facebook
WhatsApp
Twitter
LinkedIn
Pinterest

Yorum bırakın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

MAKALE YAZARI
Av. Emre ÖZCAN

2011 Yılından itibaren alanında Avukatlık Faaliyetlerine başlayan büromuz bu faaliyet alanını 2016 yılında genişleterek müvekkillerine hem Avukatlık ve hem de aynı zamanda Arabuluculuk hizmetleriyle faaliyetlerine devam etmektedir.

SON EKLENEN YAZILAR
BİZLERİ TAKİP EDİN
Mesaj Gönder
WhatsApp Destek Hattı
WhatsApp Danışmanlık Hattı
Merhaba🙌😊 Size Nasıl yardımcı olabiliriz?
HEMEN ARA